Margučiai iš maisto likučių

Prieš pat Velykas puiki proga panaudoti maisto likučius kiaušinių marginimui. Taip turėsite ne tik ekologiškus dažus, bet ir gražiausius margučius!

Dangaus mėlynumo spalva: 200 gramų smulkiai supjaustyto arba sutarkuoto mėlynojo kopūsto pusei litro vandens. Kopūstą supjaustykite smulkiai, nes verdant stambiai pjaustytą ilgai užtruksite, kol išsiskirs pakankamai pigmento. Paruoštas nuoviras turėtų būti labai tamsus, beveik juodas.

Ryški, tamsiai mėlyna spalva. 100 g šviežių arba šaldytų miško mėlynių (arba 200g naminės mėlynių uogienės, jeigu pirktinė - jos dėkite šiek tiek daugiau) pusei litro vandens. Iš pradžių mėlynių nuovire laikomas kiaušinis įgaus lengvai melsvą spalvą, tada - mėlyną ir pamažu spalva vis sodrės, tad tiesiog pasirinkite, kurio atspalvio norite, ir jį pamatę išgriebkite kiaušinius iš dažo.

Sodri raudona spalva: 2 stiklinės raudonojo svogūno lukštų pusei litro vandens.

Oranžinė spalva: 2 stiklinės geltonojo svogūno lukštų pusei litro vandens.

Lengva rausva spalva: 300 gramų sutarkuotų burokėlių pusei litro vandens.

Geltona spalva: 3 šaukštų ciberžolės pusei litro vandens.

Lengva violetinė arba levandų spalva: 30 g kinrožių arbatos pusei litro vandens.

Žalia spalva. Virtus baltus kiaušinius kelias valandas palaikykite iš ciberžolės pagamintame daže, o tada keletui minučių pamerkite į dažą, pagamintą iš mėlynųjų kopūstų. Taip kiaušiniai įgaus gražią samaninės žalios spalvą. Tikslus laikymo kopūstų nuovire laikas labai priklausys nuo nuoviro stiprumo, tiesiog vis kas minutę-dvi patikrinkite spalvą.

Juoda spalva. Jai patinka miško mėlynių dažas, tiesiog laikykite jame margučius per naktį. Kiaušiniai bus labai tamsiai mėlynos, beveik juodos spalvos.

La maistas informacija